Hur ska värmeljus sorteras?

Undrar om man måste ta bort stearinet som är kvar i koppen för värmeljus? Alltid lite rester i kanterna även när man pillat loss vekhållaren! Kan man slänga allt, koppen, hållaren o stearinet i metallskrot?

Kommentarer

 • Hej Britt-Mari.

  Vad roligt att du är så engagerad i sortering.

  Det gör absolut ingenting om det är lite stearin kvar i koppen. Vi har förståelse för att det är svårt att få bort allt. Försök att få bort det mesta av stearinet och släng det i brännbart. Koppen, hållaren och det lilla stearin som är kvar slänger du i metallskrot.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Nina Kundservice
 • Tack för svar! Kom på en fråga till! Vad år det för skillnad på återvinningsmetallen och metallskrot? Det är ju lite lättare att bli av med kopparna i återvinningsrummet hemma än att åka ut till tippens metallskrot!// Britt-Mari

  Carlsson Britt-Mari
 • Hej,

  Det som klassas som återvinningsmetall som sorteras i återvinningsrummen är bland annat konservburkar, sprayburkar, tuber, kapsyler, lock, målarburkar - tömda och torra.

  Saker som räknas som metallskrot på återvinningscentralerna är större saker likt utemöbler i metall, stegar, cyklar och övriga större föremål som inte ryms i kärlen i återvinningsrummen.

  Däremot skiljer sig hanteringen gällande värmeljus.
  Trots att värmeljus är små föremål ska det fortfarande likt större föremål sorteras på återvinningscentralerna i behållaren för metall.
  Veken ska däremot tas bort från koppen och sorteras som brännbart.

  Hoppas du fått en tydlig bild över hur sorteringen ska delas upp!

  Med vänliga hälsningar,
  Emil

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.