Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Var lägger jag förpackningar då jag inte har bil?

Är nyinflyttad från Vimmerby kommun där var det enkelt att sortera jag var bra på det. Nu åker allt ner i soppåsen förutom matavfall som går i gröna påsen. Det kan väl inte vara meningen att man ska ta bussen till en återvinnings station. Hur gör man?

Kommentarer

 • Hej Birgitta,

  Vad roligt att höra att du sopsorterar.

  Om du bor i en lägenhet så ska det finnas soprum där du kan sortera. Bor du i villa/radhus så finns det återvinningsstationer i bostadsområdet. Här kan du hitta din närmaste återvinningsstation.

  I övrigt är det de stora återvinningscentralerna du får vända dig till. Mer information om dessa finner du här.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice
 • Det är ca 4 km fram och åter till närmaste miljöstation P-plats pelargonian det tycker jag är för långt att gå och bära skräp. Jag tror att vi betalar en viss summa för hantering av förpackningarna när vi köper varan.
  MVH
  Birgitta
 • Hej Birgitta,

  Jag förstår att du tycker att det är för långt och det håller jag med om. Fick vi önska så skulle alla ha nära till återvinningen för att uppmuntra till sortering. Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen som ansvarar för återvinningsstationerna i bostadsområdena, däribland det du nämner vid Pelargonian. De är också de som ansöker om bygglov för att bygga nya återvinningsstationer. Tekniska verken ansvarar för sophämtningen av hushållsavfallet och Gröna påsen, samt de stora återvinningscentralerna.

  Hör gärna av dig till FTI med din synpunkt så hoppas vi att det kan leda till att du får en station närmre dig. Så att du kan fortsätta med källsorteringen.

  Må så gott!

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.