Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur gör man med avtalen när man ska hyra ut?

Hej, om jag hyr ut min bostad/villa kan driftkosrnaden faktureras direkt till min hyresgäst. Jag hyr ut med sk kallhyra?
Mvh
Bjarne

Kommentarer

 • Hej Bjarne,

  Tack för din fråga!

  När det gäller att hyra ut i andra hand, så finns det lite olika alternativ. Ett är att man låter allt stå kvar på dig som fastighetsägare, men skickar fakturorna till bostaden så att hyresgästen ändå kan betala dom. Då är det fortfarande du som står som betalningsansvarig för alla avtal.

  Det andra alternativet är att man flyttar ut dig och sedan flyttar in hyresgästen i bostaden. På så vis så är det hyresgästen som är betalningsansvarig.

  För att utföra en flyttanmälan via vår hemsida klicka här. Det går även bra att ringa till oss på kundservice på 0771-252627 eller maila till: kundservice@tekniskaverken.se.

  Något som är viktigt att veta för dig som fastighetsägare är att när det gäller vattet, så är det fortfarande du som fastighetsägare som är betalningsskyldig när det gäller vattenförbrukningen. Oavsett om det är du eller hyresgästen som står på vattenavtalet, så är det du som fastighetsägare som blir betalningsskyldig om din hyresgäst beslutar sig för att inte betala för sin vattenförbrukning.

  Med vänliga hälsningar,
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.