Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Textilåtervinning verkar inte finnas på återvinningscentral?

Hej!
Varför har inte kommunen återvinning av textilfiber? Det finns mycket fiber som inte enbart kan återbrukas, som t ex uttjänta kläder, trasiga hemtextilier m m. Dessa kan återanvändas på annat sätt, t ex stoppning till bilsäten. Den insamling som finns bedrivs av några privata företag som Hemtex och H o M och som jag tror i mindre skala, då den inte är allmänt känd.

Kommentarer

 • Hej,

  Vi ser ständigt över möjligheterna att jobba uppåt i avfallstrappan med både materialåtervinning och återbruk. Vi har förnärvarande ett samarbete med Myrorna som tar hand om de kläder/textiler som samlas in på våra återvinningscentraler. En del av det insamlade materialet går idag till materialåtervinning precis som du beskriver.

  Med Vänlig Hälsning,
 • Hej!
  Jag syr väldigt mycket, och det blir mycket tygspill som det känns lite fel att lägga i hushållssoporna. Spillet kan inte användas till något utom till någon typ av återbruk i form av exv isoleringsmaterial. Det finns ju kommuner som har en rosa påse märkt Textilier där man kan lägga textilspill och sedan lägga påsen i hushållssoporna på samma sätt som gröna påsen. Vore en bra idé att ta upp även i Linköping.

 • Hej Lilian!

  Tack för din synpunkt och extra kul du engagerar dig för att hitta lösning på åtevinning av tyger. Vi har flera kunder som lämnat in förslag om ex Rosa påsen så jag lämnar din idé vidare till vår avfallsavdelning. Idag har vi ingen ytterligare återvinning av den typen av tyg som du föreslår utan då är brännbara avfallet platsen du får slänga tygbitarna på.

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.