Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sponsring Tappra Barn?

Hej!
Tycker att ni skall avsluta sponsring av Tappra Barn. Det mesta av pengarna (70% går till adm). Verkar vara mycket konstigt för en hjälporganisation. Dom har med dessa siffror ingen möjlighet att få ett 90 konto. Avsluta innan era kunder avslutar det som går att avsluta hos TV.
Hälsningar Lars.

Kommentarer

 • Hej Lars!
  Jag gissar att du läst artikeln i Corren eller NT gällande Tappra barns verksamhet. Här kommer en förklaring till vår tanke med samarbetet.

  Tekniska verken samarbetar med organisationer och ideella föreningar som gör nytta i samhället och som är till glädje för många människor i vardagen. Det kan vara både inom idrott, kultur eller det sociala och humanitära området.

  Pengarna som vi betalar för samarbetet med Tappra Barn är en så kallad insamlingskostnad. De pengarna hjälper till att anordna till exempel Linköpings välgörenhetsgala. De kostnader som Tappra Barn har i samband med sådana event bekostas till fullo av oss samarbetspartners.

  Pengarna som sedan samlas in på galan genom till exempel insamlingar eller auktioner skänks sedan till de organisationer som Tappra Barn samarbetar med. Där går 100% av det insamlade till de olika föreningarna. Det gör även den pant som Linköpingsborna väljer att skänka till Tappra Barn på våra återvinningscentraler.

  Det är ett val vi har gjort att skänka på det här sättet eftersom vi då bidrar både till näringslivet i Östergötland (genom galor och happenings) och genom att möjliggöra insamlingar direkt till hjälporganisationerna.

  Med vänliga hälsningar Lovisa
  Tekniska verken

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.