Till senaste kommentaren

Mina gröna påsar är slut, hur gör jag då?

Jag har använt upp alla mina gröna påsar. Hur gör jag för att få nya?

Kommentarer

 • Hej

  Du som bor i villa knyter en grön påse (eller någon annan typ om du har helt slut på de gröna) runt handtaget på din soptunna när du behöver nya påsar. Då kommer chauffören att lämna en ny rulle med påsar när soptunnan töms.

  Bor du i lägenhet är det din hyresvärd eller förening som informerar om var du hämtar nya påsar. Ofta kan detta vara i ett soprum eller annat gemensamt utrymme i föreningen. Du kan också hämta nya påsar på de bemannade återvinningscentralerna Gärstad, Malmen och Ullstämma.

  Behöver du som fastighetsägare eller styrelsemedlem i en bostadsrättsförening/samfällighet påfyllning av påsar går det bra att beställa här.
  De gröna påsarna ingår i avgiften för sophämtning.

  Med vänliga hälsningar,
  Tekniska verken
 • Hej,

  Jag har hört att man inte får nya gröna påsar hem via sopbilen längre. Stämmer det? En till fråga. Kan jag bara hämta nya gröna påsar på återvinningsstationerna (som villaägare)?

 • Hej,

  Självklart kommer våra kunder fortfarande få nya Gröna påsar hem via sopbilen och som tidigare knyter man en påse runt soptunnans handtag när man behöver nya påsar så får man en ny rulle när soptunnan töms.
  Du kan även hämta nya Gröna påsar på våra återvinningscentraler.

  Vänliga hälsningar

 • Hej!

  Kan jag få nya gröna påsar i flen.

 • Hej Babita!

  Det är Sörmlands Vatten och avfall (telefonnummer 0150-800 100) som har hand om detta i Flen men de har samma hantering som vi gällande detta.
  Om du bor i villa knyter du bara en påse runt handtaget på din soptunna så kommer sophämtarna att lägga en ny rulle till dig på tunnan vid nästa tömning. Du kan även hämta rullar på Vika återvinningscentral

  Bor du i lägenhet så kontaktar du din fastighetsägare.

  Dock transporteras gröna påsarna till Tekniska verkens optiska sorteringsanläggning i Linköping där de sorteras ut.
  Det utsorterade matavfallet rötas i en biogasanläggning, där biogas och biogödsel bildas. Biogasen kan till exempel användas som drivmedel vilket är bättre ur ett klimatperspektiv än fossilt bränsle, som bensin och diesel. Vid framställning av biogas bildas en rötrest som kan användas som biogödsel i lantbruket; ett alternativ till konstgödsel.

  Tack för att du hjälper till att sortera!

  Med vänlig hälsning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.