Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Mera optisk sortering?

Hej! Jag undrar om ni har planer på att utöka er optiska sortering av hushållsavfall till annat än matavfall? Jag har sett att t ex Eskisltuna har infört optisk sortering av sex olika sopsorter. Kanske det går att utöka med åtminstone plastförpackningar? Tillsammans med pappersförpackningar är det hushållsavfallet som genererar mest volym, i alla fall här hemma, som ofta är kladdigt att skölja ur, och börjar lukta fort om man inte rengör. Och är därmed inte så trevliga att försöka få ner i plastcontainrarna. Och bor man inte supercentralt (som t ex i Maspelösa) så är de lokala återvinningsstationerna inte alltid kompletta med containrar också för plast, vilket också försvårar återvinningen. Det vore toppen att kunna ha en orange påse för plastförpackningar och slänga i vanliga soptunnan, precis som i E-tuna!
Vänliga hälsningar,
KarinKommentarer

 • Hej Karin,

  Vad bra att du tänker för framtiden!
  Idag finns ingen sådan plan, men vem vet i framtiden? Jag ska framföra din idé till vår marknadsavdelning.
  Tack för att du hjälper miljön!
  Med Vänlig Hälsning
  Susanna Kundservice
 • Hej Susanna,
  Tack för ditt svar. Har du fått någon respons från er marknadsavdelning? Det vore kul att få vet lite om vilka utvecklingsplaner som finns framöver.

  I väntan på utökad optisk sortering undrar jag om det går att se över återvinningsstationen i Maspelösa, där jag bor? Här finns, som sagt, containrar för tidningar, pappersförpackningar, glas och kläder/tyg. Men inte för plast- och metallförpackningar. Maspelösa expanderar med ett flertal nybyggen under senast året, och fler planerade. Skulle man kunna tänka sig återvinningsstationen också expanderar, så att vi även kan lämna in plast och metall i byn och slipper åka iväg med det?
 • Hej Karin,

  Marknadsavdelningen har fått tills sig dina frågor.

  Återvinningsstationerna är det kommunen som har hand om.
  http://www.linkoping.se/bygga-bo-och-miljo/avfall-och-atervinning/
  Tekniska verken har endast de stora Återvinningscentralerna.

  Med vänlig hälsning,


Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.