Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Går hushållssopor som brännbart avfall?

Hej!

Jag har en fråga angående hushållssopor (dvs servetter, blöjor, pennor mm som inte sorteras som tidningar, kartong, plast osv). Är det någon skillnad i återvinning och jag slänger dem i min vanliga soptunna eller om vi åker till återvinningsstationen och slänger påsen i containern för brännbart?

Kommentarer

 • Hej Christina!

  Det är ingen skillnad om du slänger i dina sopor hemma eller i container för brännbart eftersom bägge går till förbränningen av avfall. Däremot är container på återvinningscentralen i första hand till för att rymma avfall av större art, sådant som ej får plats i dina hushållssopor. Det är alltså inte okej att åka till återvinningsstationen och slänga dina hushållssopor utan de ska lämnas i soptunnan eller om du bor i lägenhet, i det gemensamma utrymme ni har för avfall.

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice
 • Hej!

  Jag kan tycka att det är märkligt att det exempelvis inte skulle vara ok att slänga blöjor och allt som hör till (brännbart) i brännbart om man kommer dit med en stor svart soppåse med en drös påsar i som går som brännbart. Oavsett mängd egentligen, eller? Man gör en bra grej och sorterar, det är väl det som är tanken.
 • Hej,

  Eftersom blöjorna hör till hushållsavfall så är det fasta regler om att hushållsavfallet ska och får ej transporteras.

  Blöjorna ska precis som du säger, läggas i påsar som i sin tur ska ligga i kärlen för hushållsavfall. Transporten får endast skötas av kommunen/ entreprenör som tömmer hushållsavfallet, som i vårat fall nu är entreprenör Urbaser.


  Må så gott!

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.