Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur kan jag lämna grovsopor?

Hejsan!

Jag bor i lägenhet i innerstaden i Linköping och har en vanlig 120cm bred säng jag skulle vilja göra mig av med innan tisdag 30/1 är slut. Jag har ingen bil själv eller hjälp att tillgå tyvärr då folk inte har dragkrok på sina bilar. Jag läste något om att man kan få grovavfall hämtat för en avgift på kring 100-200kr. Är detta möjligt? Jag skulle i så fall behöva hjälp att bara sängen en våning ner och in i er bil om det skulle gå? Hur ”beställer” jag detta i så fall och hur sker betalning? Jag har lagt ut den för bortskänkning och hoppas på att någon vill ha den innan helgen är slut men om inte så kan det ju vara bra att veta hur jag annars ska gå till väga.

Tacksam för svar!

Kommentarer

 • Hej Rebecka,

  Det går bra att beställa hämtning av grovavfall som sker Måndag och Torsdag var tredje vecka och ska beställas veckan innan man vill ha hämtat.
  Hämtningsschema finns  för just ditt område.
  Beställning görs via mail till kundservice@tekniskaverken.se eller telnr. 0771-252627.
  Priset är 300kr som betalas via faktura.
  Grovavfallet får vara upp till 2kbm och hanterbart av 1 person. Om storleken är större eller det behövs fler personer för att hantera grovavfallet tillkommer kostnad för detta vilket du kan få information om vid beställningen.

  Med Vänlig Hälsning

  Susanna Kundservice
 • Hej! Vi har en stuga i Sälltäppan och bor i Stockholm och undrar om vi kan slänga grovsopor på Vika återvinningscentral fast vi inte är skrivna i Katrineholm?
 • Hej Susanne,

  När det gäller grovsopor för Katrineholm får jag be dig att kontakta Sörmlands avfall & vatten på telnr. 0150-800 100.

  Med Vänlig Hälsning
  Susanna Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.