Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför är ÅVC:erna inte öppna söndagar?

Inga återvinningcentraler har öppet på söndagar. Under några månader på våren och hösten är det öppet även södsgar (bl a okt och apr). Varför inte ha en station i månaden och alternera med de övriga som har öppet varje söndag hela året istället? Det är heldumt att folk som ofta är lediga på helger inte kan nyttja möjligheten att göra sig av med skräp på ett vettigt sätt

Kommentarer

 • Hej Lotta!

  Det är klart att det hade varit bra om vi kunde hålla söndagsöppet året runt på våra återvinningscentraler. Men vi har valt att ha söndagsöppet under april, maj och oktober månad, för att det oftast är då man börjar röja och rensa i förråd, garage och dylikt. Sedan är det även en personalfråga, våra duktiga medarbetare på återvinningsstationerna behöver även de lite helgledigt.

  Med vänlig hälsning

 • Hej igen och tack för svar. Jag tycker ändå det vore något att överväga - det handlar ju bara att omfördela tiden, alla stationer ska ju inte ha öppet samtidigt. En station i veckan har söndagsöppet och sedan alterneras det. Det är ju fyra stationer så de har en söndag var per månad(!). Det skulle väl knappast innebära några större omkostnader? Om ALLA stationer har öppet söndag under april, maj och oktober (som det står på internet) innebär det i snitt 12 söndagar x 4 stationer vilket blir 48 dagar. Ett år har 52 söndagar och några går förmodligen bort pga storhelger. Att generalisera att det börjar röjas i april och oktober kan nog stämma till viss del - för de med villa, trädgård och garage. Men alla vi övriga då som bor i lägenhet? Vi har inte samma möjlighet att lagra utan kanske rent av har ett större behov av att kunna åka till återvinningscentralen. Eftersom man ändå bör ha en bil när man röjer och tömmer spelar avståndet på några km hit eller dit mindre roll. Så tycker jag :-)

 • Ni kunde ställa frågan i en enkät på internet och andra sociala medier samt infoblad/kundtidning.

 • Hej igen!

  Jag tar dina förslag och dina synpunkter vidare. Det är klart att man kan diskutera frågan igen. Tack!

  Med vänlig hälsning

 • Bra kundservice! ;-) Ha en fin dag!

 • Riktigt kass med söndagsstängt!!
  Som kund hos tekniska verken tycker jag att man borde kunna förvänta sig bättre service. Speciellt för att era övriga tjänster inte direkt är gratis..

  För mig som är boende i närheten av malmens åvc så är det tydligt att era snåla öppettider leder till att folk dumpar sitt skräp i bla kärna mosse.

  Med anledning av tekniskaverkens svar tidigare i tråden: Det finns många yrken som jobbar helg. Så att det är skönt med ledigt på söndagar är snarare provocerande än förklarande.
 • Hej Daniel!

  Tack för din synpunkt! Vi tar den självklart med oss i vårt framtida planerade för öppettider på våra ÅVC:er. I dagsläget fungerar det fortfarande som ovan, vi har öppet måndag till lördag och stängt på söndagar. Under april, maj & oktober har vi söndagsöppet mellan 9-16. Såklart finns det flera yrken som jobbar helg, idag har vi dock valt att ha öppettiderna enligt det schema som du hittar här.

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.