Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Går det att beställa gröna säckar som privatperson?

Hej!
Såg att ni erbjuder företag stora gröna säckar (60 liter) i stället för gröna påsar. Går det att få rullar med sådana även för mig som privatperson? Använder givetvis gröna påsen men ibland skulle en större säck vara bra.

Kommentarer

 • Hej Sören

  Vad bra att du använder Gröna påsen!
  De gröna påsarna sorteras ut i den optiska anläggningen, där allt hushållsavfall lämnas. Där kan inte de stora säckarna sorteras ut. Säckarna är för företag och dessa körs direkt till biogasanläggningen.

  Vänliga hälsningar

 • Det du beskriver låter som Gröna Linjen men även Gröna påsen rekommenderas för företag med följande text: "Matresterna samlas då i gröna påsar (6 liter) eller gröna säckar (60 liter) och läggs i det vanliga kärlet för hushållsavfall."

  Informationen fick jag härifrån: https://www.tekniskaverken.se/tjanster/avfall-a...

  Men jag kanske missuppfattar vad som står?

 • Hej igen

  Ja, företag med mindre andel matavfall kan använda antingen gröna påsen eller gröna säckar. Det är dock en annan hantering med verksamhetsavfall så avfallet från privatpersoner får inte innehålla säckar då det blir problem vid sorteringen.

  Formuleringen "läggs i de vanliga kärlet för hushållsavfall" kan vara lite missvisande men det avser verksamhetens vanlig kärl.

  Vänliga hälsningar

 • Ok då förstår jag! Tack!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.