Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Grön färg på hushållsavfallspåse OK?

Hej!

Vi köpte avfallspåsar på ICA avsedda för hushållsavfall, ej nedbrytbart avfall. Färgen på dessa är militärgrön. Kan dessa i återvinningsprocessen avskiljas från gröna påsen?

Hälsningar,
Alexandra

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga och att du uppmärksammat detta.

  När det gäller ICA´s militärgröna påsar ska de inte påverka återvinningsprocessen med gröna påsen. Den gröna påsen är färgkodad i våra system så att maskinerna lätt kan särskilja dessa från andra avfallspåsar. Så det går bra att använda de militärgröna påsarna som avfallspåsar men inte som den "gröna påsen".

  Med vänlig hälsning
  Madeleine Kundservice
 • Så bra! Tack för snabbt svar.

  Hälsningar,
  Alexandra
 • Jag har samma fråga, fast påsarna är inte militärgröna, utan nästan samma gröna färg som ”gröna påsen”. ICA, SKONA, 7 313 130 025274, står det på streckkoden. Är de ok? ICA reade ut dem, så sambon köpte flera rullar. Är de ok, eller strular det till sorteringen?
 • Hej Anna,

  Tack för din fråga!

  I denna fråga gäller samma svar som ovan. Våra gröna påsar är färgkodade och våra maskiner på återvinningscentralen känner endast igen dessa.

  Vi uppskattar er tanke bakom ert miljötänk och vill upplysa er om att det självklart går bra att använda påsarna till ert vanliga hushållsavfall.

  Önskar er en fin dag!

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice
 • Toppen! Tack!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.