Fjärravläsning vattenmätare

Hej,

Jag har fått den nya vattenmätare som kan fjärravläsas (Multical 21). Jag har sett andra inlägg här där ni sagt att ni ”i framtiden” kommer fjärravläsa dessa genom att ni kör genom området med utrustning som tar emot signalen.

Jag skulle nyligen manuellt lägga in aktuellt mätvärde på hemsidan men möttes då av meddelandet att min vattenmätare är fjärravläst och att jag inte kan lägga in värden manuellt. När jag kollar på

Min faktura så står det även att min förbrukning är fjärravläst i början och slutet av de senaste månaderna. Betyder det att ni har en mottagare monterad i området?

Sen undrar jag om det finns möjlighet för mig som slutanvändare att läsa av signalen? Mätaren har ju bra funktioner som läckagevarning men den riktiga nyttan kommer ju först om jag kan få en notis i telefonen på att jag har läckage.

Olof Nyström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Olof,

  Tack för ditt mail!

  Jag har skickat vidare din fråga till våra experter inom detta område.

  Återkopplar till dig så snart jag har fått svar!

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice
 • Hej Olof,

  Det är toppen att du hör av dig till oss med så bra frågor och att du visar ett intresse för din vattenmätare och dess funktion.
  Det finns två olika typer av fjärravläst vattenmätare där insamling av förbrukning för tillfället förekommer när kunden har fått den manuellt avlästa mätaren utbytt.
  Delvis den som vi kallar "drive by", precis som du själv skrev om i ditt meddelande. Den mätvärdesinsamlingen sker med en bil 1-2 ggr/år.
  Det finns också en ”riktig” fjärravläsning där vi kan ta hem mätvärden som vi önskar.

  Mätarna är utrustade med fler funktioner än vad vi använder idag tex läckagevarning. De funktionerna är alltså inte aktiverade för användning,
  varken för er kunder eller oss på Tekniska verken.
  Det är ändå uppskattat att du som kund kommer med förslag och synpunkter på funktioner som du önskar kunna använda, så ett stort tack för det.
  Jag ska undersöka det hela och se om det finns någon plan på att eventuellt använda denna funktion och fler därtill i framtiden.

  Hoppas att du fått lite svar på dina frågor och funderingar,
  annars är du varmt välkommen att återkomma.

  Önskar dig en fin dag och en riktigt härlig sommar!

  Med vänliga hälsningar,


  Mathilda Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.