Till senaste kommentaren

Varför får jag separat faktura från Bixia? (Linköping, Katrineholm, Mjölby)

Hej ! Jag har fått ett brev från Bixia att jag behöver ansöka om nytt autogiro och har fått nytt kundnummer. Varför? Jag undrar vad som händer och vad jag ska göra och hur ska jag betala framöver?

Kommentarer

 • Hej Barbara!

  Vad bra att du kontaktar oss med din fråga så allt blir rätt med din betalning!

  Då elmarknaden varierar väldigt mycket har vi valt att dela upp fakturan för elnät och elhandel. Detta innebär att du hädanefter kommer få en faktura från oss på Tekniska verken och en från Bixia.
  Vi har valt att göra detta så att du som kund kan hålla enklare koll på din elhandelsfaktura och elpriset men det innebär också att du får nytt kundnummer som endast gäller för Bixia samt att du behöver söka om ditt autogiro för Bixias faktura.
  Bixias faktura kommer skickas via ett program som heter Billogram, här kan du enkelt ansöka om autogiro, ställa frågor samt betala din faktura på valfritt sätt.

  Jag önskar dig en fin dag!
  Med vänliga hälsningar
  Maja
 • Hur ska man komma ifrån 3 fakturor det har fungerat bra sen 1967 med en faktura
  Roland hultberg
 • Hej Roland,

  Vad bra att du hör av dig till oss,

  Som du tidigare fått utskick om från Bixia, delas fakturan upp för att göra det tydligare med vad som är elnät och vad som är elhandel.
  Du som kund ser lättare vad just du betalar för elhandel respektive elnätet.
  Elnätet är den del som för fram elen till din bostad, elhandel är den el du förbrukar inom din bostad.
  Avfallsfakturan i Linköping är med delad,
  vilket med är positivt då vi på ett mycket smidigare sätt kan hantera dina avfallsärenden vid t.ex. missad tömning, extra tömning, felanmälan av trasigt kärl med mera då vi kan ta direktkontakt med soppersonalen för snabbare åtgärd. Detta är ingenting vi kunde göra i vårat föregående system.

  Jag rekommenderar dig att anmäla autogirobetalning och digital faktura på samtliga fakturor när de väl skickas ut. Då kan du bortse från det "administrativa" när fakturorna ska betalas och du får mer tid över till att annat.


  Har du fler funderingar eller frågor är du välkommen åter!


  Susanna Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.