Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilken avfallssortering erbjuder ni för hämtning hos hushåll?

 1. FRÅGA

Jag planerar ett nytt kök åt en familj som skall flytta till Linköping från utlandet. För att dimensionera avfallssorteringen (antalet/sorter av behållare i köksskåpet?) behöver vi info om vilka/hur många sorteringsfraktioner som ni (i bästa fall) hämtar i separata kärl hos privata hushåll (enfamiljshus). Jag hittar inte denna enkla upplysning någonstans på era sidor.
Tack på förhand!

 1. FÖRSLAG

Ovanstående rutiner/beslut skiftar ju från kommun till kommun och med olika avtal man kan ingå, så lägg gärna upp en enkel lista/tabell om detta.

På samma vis är ju kommunens beslut att inte tillåta avfallskvarn alldeles för centralt för att gömmas bland forumfrågorna. Hade inte någon råkat vilja debattera ämnet, hade detta viktiga info varit helt osynligt på era webbsidor.

Kommentarer

 • Hej,

  Linköpings kommun har valt att enbart hämta hushållssopor och matavfall "gröna påsen" hos privata hushåll (enfamiljshus). Till gröna påsen finns en behållare som vi tillhandahåller, påsen slängs i samma kärl som hushållssoporna och separeras sedan via vår optiska sortering.

  Både hushållssoporna och matavfallet återvinns.
  Övrig återvinning (glas, tidningar, plast, metall mm) får hushållen själva sortera och lämna till någon av våra återvinningscentraler, se länk här.

  Ute i områdena kan man ofta hitta återvinningsstationer, som hanteras av FTI AB. Deras återvinningsstationer kan du hitta här.

  Vi tar till oss din synpunkt angående kommunens beslut om avfallskvarnar och ska se över informationen vi tillhandahåller på våra webbsidor.

  Med vänlig hälsning,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.