Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man slänga aluminium i hushållssoporna? (Linköping)

Hej,

Vad händer med aluminium som hamnar i hushållssoporna? Förbränns det eller finns det kvar och sorteras ut som metallrester efter förbränningen? Om det finns kvar, går det i så fall att sortera ut aluminium för återvinning?

MVH Johanna

Kommentarer

 • Hej Johanna.

  Tack för din fråga. Roligt att du är så intresserad av sopsortering.

  Det som händer om du slänger aluminium bland dom vanliga hushållssoporna, är att det går till förbränning med resterande hushållsavfall.
  Är det större stycken som ”inte hinner brinna upp” så hamnar det som en restprodukt efter själva förbränningen, där det då kan sorteras bort det.

  Därför är det viktigt att man försöker sortera sina sopor, så att så mycket som möjligt kan återvinnas.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Nina Kundservice
 • Vad händer om jag slänger järn i det vanliga soporna?

 • Hej Alicia,
  Tack för ditt inlägg. Vad kul att du är intresserad av vår avfallshantering. Visst är det bra att man kan återvinna sina gamla sopor och annat avfall till förnybar energi? Om man slänger avfall som består av järn i sina hushållssopor kommer det gå till förbränning med resterande hushållsavfall och därefter sorteras bort som en restprodukt. Om du ska slänga ditt järn rekommenderar jag dig därför att ta med det till någon av våra återvinningscentraler där det finns en container som är avsedd för just den typen av avfall. Då kan vi på ett korrekt sätt återvinna järnet till nya produkter. Du hittar mycket och bra information på vår sorteringsguide, vänligen se bifogad länk. https://www.tekniskaverken.se/miljo/sortera/sorteringsguide/.
  Vi har dessutom hjälpsam personal på våra återvinningscentraler som kan hänvisa dig rätt om du skulle ha några frågor eller funderingar väl på plats. 

  Jag önskar dig en riktigt fin dag i det härliga vårvädret!

  Med vänliga hälsningar,
  Mathilda Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.